Коломийська єпархія УГКЦ
Зображення із фотогалереї

Християнський вісник

Церковний дрес-код

2017-06-22 10:51:00

Чи можна ходити до церкви в джинсах, міні-спідниці, шортах? Яким є найкращий “церковний” дрес-код для молодої людини? Своєю думкою діляться імідж-дизайнер, священик та дружина священика, в той час як молодь намагається вгадати, як краще одягнутися, коли зайдеш до храму.

БФ “Карітас” розпочав проект для вирішення проблеми спілкування між коломиянами і переселенцями

2017-06-16 20:00:37

Доволі часто з уривків приватних розмов можна почути нарікання на людей-переселенців, мовляв прийшли на все готове, “вони зовсім не трудолюбиві”, а ще смітять і не поважають чужу працю, розмовляють російською мовою та ще цілий ряд всяких неприємностей і звинувачень.

Духовно-екологічні роздуми над Знаннями як даром Святого Духа

2017-03-29 21:45:03

Знання – це дар Святого Духа, який допомагає ще більше заглибитись у таємницю Божої любові до Свого Створіння.

 

Розділи свою молодість з Христом

Впродовж століть церкви, каплички і дзвіниці сяйвом своїх хрестів і голосами дзвонів нагадували нашим предкам про високі духовні істини, закликали підняти очі вгору, думати про душу, про добрі справи, пробуджувати у серцях голос совісті. Ми, їхні спадкоємці, повинні перейняти наші рідні цінності, які свято зберігали наші батьки.

Усі ми знаємо, що час Великого Посту спонукає нас до вибору добра, бо коли вибираємо зло – це означає поневолення людини гріхом. Церква педагогічно вчить відмовлятися від зла, починаючи з легшого (відмова від м’яса). Внаслідок вправляння людина набирає здатність відмовитись від злих вчинків. Складніша річ – відмовитись від злих слів, ще складніша – від злих думок.

Сучасна молода людина вибирає різні шляхи до свого щастя. Одним влаштувати своє життя зручніше допомагає наука, але слід зазначити, що вона не в змозі сказати, якою має бути мета цього життя. А тому навіть найбільші вчені з легкою душею декларували свою віру в Бога. Необхідно чітко усвідомити: є Творець світу і є люди, які про нього щось говорять. І ці люди можуть бути всілякими, і святими, і негідними.

Ми, будучи молодими людьми, ні в якому разі не повинні відкладати свої роздуми про Бога, виконання Його Заповідей на пізніше, десь на потім, мовляв, я ще надто молодий (молода). Саме у молодості ми робимо важливі кроки: вибираємо стан (одружуємося чи ні), вибираємо професію тощо. Тому, щоб вчинити правильно, нам потрібно звернутися до Наймудрішого Порадника, якого у молитві ми називаємо „Отче наш”. Це вимагає від нас бути слухняними дітьми, тобто, приходити до церкви і звертатися зі своїми проханнями. Слід приступати до Святої Тайни Сповіді, щоб очистити свою душу від гріховного бруду і прийняти Живого Бога у Святому Причасті. Без цього ви всі разом і кожен зокрема не знайдете ні щастя, ні спокою у своєму серці.

На мою думку, кожна молода особистість, щоб бути сильною, міцною і гармонійною, повинна мати духовного провідника, для того щоб кожен мав можливість пізнати Бога і зростати в любові до Нього.

Ми є людьми майбутнього, отож повинні поліпшувати ситуацію, починаючи від себе і своїх друзів. Найгірше – це нічого не робити і дивитися, як той убогий світ розпадається на шматки. Повторюємо: „геть алкоголізм, куріння”, але бачимо п’янство, кричимо: „геть наркотики”, але торгуємо ними. Наше завдання – омолодити обличчя церкви, яка є матір’ю нашої віри. Христос чекає на кожного з нас, щоб нам допомогти. Наша Церква оголосила 2007-й рік Роком Молоді, щоб вникнути у проблеми молодих людей, але потрібна активність і з вашої сторони, бути присутніми в Церкві у неділі і свята, ділитися з Христом своїми проблемами і здобутками.

Святий апостол і євангелист Лука описав зустріч Христа з юнаком. Юнака несли мертвого в похоронній ході, цей юнак був єдиною дитиною у сім’ї. Засмучена мати почула слова від Христа: „Не плач!”. Ісус звернувся і до юнака: „Юначе, кажу тобі, встань!”. Юнак ожив, підвівся з мертвого ложа. Цей юнак – образ багатьох молодих людей, які живуть, рухаються, сидять у барах, можливо і ходять у Церкву, але насправді, уражені гріховною отрутою, мертві для свого спасіння.

Тому єдиним нашим помічником, рятівником, лікарем і другом є Ісус Христос, який повинен бути центром нашого життя. Пам’ятаймо, що живемо не тільки для себе, але також для Бога і Батьківщини.

Бажаю з чистим серцем зустріти світлий празник Святого Воскресіння і наповнитись правдивою радістю разом з Воскреслим Христом!

о.д. Василь Перцович
  • Правлячий Архієрей



    Преосвященний Владика
    Кир Василій Івасюк
  • Канцелярія єпархії
    Протосинкел
    о. Роман Кіцелюк
    Синкели
    о.Володимир Прокіпчук
    о.Юрій Лукачик

    Канцлер
    о.Микола Горецький
    Віце-канцлер
    о. Олександр Федоришин

  • Економічний відділ
    Економ
    о. Віктор Прийдун

    Касир
    с.Вероніка Петрук

    Юрист
    п. Віра Сліпко
  • Прес-служба єпархії
    Речник
    о. Олег Гриців
    +380978131123
    Прес-секретар
    п. Діана Чавага
    e-mail: press.ugcc.ko@gmail.com
    Канцелярія єпархії
    +380662002606
    вул. І.Франка, 29, м.Коломия
    Івано-Франківської обл.
    78200 Україна
    e-mail: diocese.kolomyja@gmail.com
    Наші кнопки
  •  
  • Дизайн
    pent@gon : studio
  • Підтримка
    добрі люди
  • Розміщення
    добрі люди